Nieuws

Lancering weetingroutes Amersfoort

Geplaatst op: 7 april 2021

Amersfoort, 8 april 2021 –  Donderdag 8 april om 10.00 uur start bij Stichting Wandelnet de Wandel tijdens je Werkdag-Estafette. Gelijktijdig worden drie weetingroutes (walking meeting routes) officieel gelanceerd. Amersfoort is een van de steden van de Citydeal Ruimte voor Lopen die wandelen tijdens het werk stimuleert door wandelend vergaderen aantrekkelijk te maken. Een weeting maaktLees verder »

Weeting doet mee met de Wandel tijdens je Werkdag – Estafette

Geplaatst op: 5 april 2021

Wandelnet organiseert ook dit jaar weer de Wandel tijdens je Werkdag. En dat is maar goed ook! Wandelen tijdens het werk heeft het afgelopen corona-jaar menig thuiswerker gered.. en de succesvolle Ommetjes app laat zien dat collega’s en bekenden daar een belangrijke rol in spelen. Daarom doet Weeting mee met de Wandel tijdens je WerkdagLees verder »

#OutdoorOfficeDay dit jaar op 27 mei

Geplaatst op: 31 maart 2021

Het is 2021 en we werken nog steeds zo veel mogelijk thuis. We zoeken de stedelijke natuur vaker dan ooit op om tot rust te komen, om op te laden of om anderen in veiligheid buiten te ontmoeten. We zijn nog niet terug op kantoor, maar hebben van ons huis een kantoor gemaakt. En ookLees verder »

Onderzoek naar wandelen tijdens de werkdag

Geplaatst op: 20 februari 2021

(Thuis)werkende Nederlanders houden ervan hun wandelrondjes vast te leggen: voordat de wandeling wordt gestart, gaan de apps live. Bovendien geven mensen aan door de coronacrisis en het thuiswerken vaker te lopen; iets meer dan de helft wandelt dagelijks. Dat blijkt uit onderzoek van Wandelnet (januari 2021). Bijna alle respondenten (96%!) wandelen geregeld tot dagelijks opLees verder »

Doe mee met de Wandeltijdensjewerkdag!

Geplaatst op: 19 januari 2021

Op 8 april 2021 is de Wandeltijdensjewerkdag en in de maand maart wordt de allereerste landelijke Ommetje-bedrijvenchallenge gehouden. Deelnemende bedrijven gaan de strijd met elkaar aan om zoveel mogelijk punten bij elkaar te wandelen in het kader van Wandelen tijdens je Werk-dag. Uit een peiling van Stichting Wandelnet blijkt dat meer mensen tijdens de coronacrisisLees verder »

Werken in Beweging brengt…werken in beweging

Geplaatst op: 19 november 2020

Beweging werkt! Vaker lopen en fietsen naar, tijdens en vanuit het werk maakt productiever, creatiever en gezonder. Maar hoe krijg je medewerkers in beweging? Het antwoord is te vinden op het goed gevulde online kennisplatform dat Werken in Beweging begin november lanceerde. Op de site vinden werkgevers alles wat ze nodig hebben om meteen in bewegingLees verder »

Leuk interview over weeting

Geplaatst op: 19 juli 2020

De provincie Utrecht interviewde ons over weeting en de walking being. “Als het aan de Utrechtse Martine de Vaan ligt wordt Nederland een land van walking beings, mensen die wandelen een vast onderdeel van hun dagelijks leven maken. Zij richtte er ‘Weeting: Have a walking meeting’ voor op. Daarnaast maakte zij routespecificaties voor verschillende stedelijkeLees verder »

Outdoor Office Day | dinsdag 18 juni 2019

Geplaatst op: 18 mei 2019

Leuk event, waarin wandelend werkoverleg wordt gepromoot: de eerste editie van de Outdoor Office Day in Nederland. Hoe lekker is het om buiten te zijn en werken? Ontdek het tijdens Duurzame Week in Utrecht of doe zelf op dinsdag 18 juni mee aan de #OutdoorOfficeDay! Kijk voor meer informatie op outdoorofficeday.nl en laat weten wat jouw plannenLees verder »

Weetings op de Urban Nature Kaart van Amsterdam

Geplaatst op: 8 maart 2019

We zijn erg blij om te kunnen laten weten dat op de eerste Urban Nature Kaart van Amsterdam weetingroutes staan!  Vanuit stations, kantoren, congrescentra, hotels, allerlei locaties door de hele stad waar mensen werken en – meestal – hele dagen binnen zitten. Groen is dichterbij dan je denkt. Na een succesvolle crowdfund actie van NatureLees verder »

Walk21 komt naar Rotterdam

Geplaatst op: 18 november 2018

Walk21 heeft groot nieuws: “The City of Rotterdam is delighted to be hosting the 20th International Conference on Walking and Liveable Communities in partnership with Walk21 in 2019. Over the last ten years the City has transformed the centre into a City Lounge – encouraging people to meet, stay and enjoy Rotterdam – by reallocatingLees verder »