Nieuws

Outdoor Office Day | dinsdag 18 juni 2019

Geplaatst op: 18 mei 2019

Leuk event, waarin wandelend werkoverleg wordt gepromoot: de eerste editie van de Outdoor Office Day in Nederland. Hoe lekker is het om buiten te zijn en werken? Ontdek het tijdens Duurzame Week in Utrecht of doe zelf op dinsdag 18 juni mee aan de #OutdoorOfficeDay! Kijk voor meer informatie op outdoorofficeday.nl en laat weten wat jouw plannenLees verder »

Weetings op de Urban Nature Kaart van Amsterdam

Geplaatst op: 8 maart 2019

We zijn erg blij om te kunnen laten weten dat op de eerste Urban Nature Kaart van Amsterdam weetingroutes staan!  Vanuit stations, kantoren, congrescentra, hotels, allerlei locaties door de hele stad waar mensen werken en – meestal – hele dagen binnen zitten. Groen is dichterbij dan je denkt. Na een succesvolle crowdfund actie van NatureLees verder »

Walk21 komt naar Rotterdam

Geplaatst op: 18 november 2018

Walk21 heeft groot nieuws: “The City of Rotterdam is delighted to be hosting the 20th International Conference on Walking and Liveable Communities in partnership with Walk21 in 2019. Over the last ten years the City has transformed the centre into a City Lounge – encouraging people to meet, stay and enjoy Rotterdam – by reallocatingLees verder »

Nationaal Voetgangerscongres 25 september 2018

Geplaatst op: 25 augustus 2018

Weeting-oprichter Martine de Vaan trapt het slotdebat van het Nationaal Voetgangerscongres 2018 af. Op 25 september is het tweede Nationaal Voetgangers Congres in Nederland. Het enige nationale congres dat zich richt op de voetganger. En niet zomaar de voetganger, de gelukkige voetganger is het uitgangspunt van dit congres. Gemeente Amsterdam is dit jaar gastheer. De gemeenteLees verder »

Being a walking being – de inzending

Geplaatst op: 3 juni 2018

Being a Walking Being! Geen nieuw stuk, wel voor het eerst openbaar toegankelijk: we besloten onlangs om de visie over de Walking Being op de weeting- site te zetten. Alweer twee jaar geleden deed Martine de Vaan van weeting samen met stedenbouwkundige Riette Bosch mee met de prijsvraag “post fossil city challenge“. Doel van deLees verder »

Eerste stapjes bij Amsterdam stadsdeel Oost

Geplaatst op: 27 april 2018

Stadsdeel Oost van gemeente Amsterdam is gestart met workshops wandelend vergaderen voor verschillende afdelingen. Initiatiefnemer Joanna Kruzycka en Weeting zijn super trots: de eerste dag na de eerste workshop paste een teammanager de ” 1- 2 – all” werkvorm al toe tijdens een afdelingsoverleg. De “1-2-all”  werkvorm is gericht op meer interactie in grote groepenLees verder »

Weeting bij Naturalis after Dark

Geplaatst op: 18 april 2018

Iedereen loopt intussen met een hippe stappenteller om de arm rond, maar hoe ga je in godesnaam die 10.000 stappen halen als je een zittend beroep hebt?? Enter Weeting- walking meeting van Martine de Vaan. Interview, 22/5 in de nieuwe @NATURALIS_AD show! — Live talkshow met een mix van wetenschap, kunst, natuur & filosofie! ZetLees verder »

100 ideeën voor 2018

Geplaatst op: 31 december 2017

Een inzending van oprichter Martine de Vaan haalde de “100 ideeën voor 2018”, gepubliceerd in het FD net voor de jaarwisseling. Het idee achter de 100 ideeën? “Vraag burgers om hun mening en je krijgt ja, nee, en veel gemopper. Vraag hun om een idee en je krijgt een goudmijn aan denkkracht terug. Harry Starren enLees verder »

In de media: interview op Architectenweb

Geplaatst op: 8 augustus 2017

En route (3): Martine de Vaan integreert wandelen in haar werk De manier waarop we ons door het (stedelijk) landschap bewegen is snel aan het veranderen. Deze zomer interviewt de redactie van Architectenweb daarom een aantal ontwerpers die hier hun eigen visie op of beleving bij hebben. In de derde aflevering vertelt Martine de VaanLees verder »

Weeting op nieuwe website over “healthy daily walking”

Geplaatst op: 7 juni 2017

In juni heeft vakjournalist Derk van der laan een nieuwe website gelanceerd met 100 tips & tools: www.gewoongezondlopen.nl en de engelstalige variant, www.healthydailywalking.com. Weeting staat er natuurlijk bij! Derk van der Laan ontdekte jaren geleden dat het gewone lopen weinig aandacht krijgt, of het nu gaat om ruimtelijk ontwerp, of om individuele personen. Van derLees verder »