Nieuws

In de media: interview op Architectenweb

Geplaatst op: 8 augustus 2017

En route (3): Martine de Vaan integreert wandelen in haar werk De manier waarop we ons door het (stedelijk) landschap bewegen is snel aan het veranderen. Deze zomer interviewt de redactie van Architectenweb daarom een aantal ontwerpers die hier hun eigen visie op of beleving bij hebben. In de derde aflevering vertelt Martine de VaanLees verder »

Weeting op nieuwe website over “healthy daily walking”

Geplaatst op: 7 juni 2017

In juni heeft vakjournalist Derk van der laan een nieuwe website gelanceerd met 100 tips & tools: www.gewoongezondlopen.nl en de engelstalige variant, www.healthydailywalking.com. Weeting staat er natuurlijk bij! Derk van der Laan ontdekte jaren geleden dat het gewone lopen weinig aandacht krijgt, of het nu gaat om ruimtelijk ontwerp, of om individuele personen. Van derLees verder »

Lopen vaker in de media, eerste congres NL op 4 juli 2017

Geplaatst op: 3 juni 2017

Steeds meer artikelen over lopen! Lopen krijgt sinds kort meer aandacht in Nederlandse media. Dat schrijft Derk van der Laan in zijn blog op www.gewoongezondlopen.nl In de Volkskrant van 27 mei schrijft verslaggever Tonie Mudde over strategieën die het leven van de stadswandelaar aangenamer maken. Drukte kan worden verminderd door lopers meer te spreiden. DaarvoorLees verder »

Martine de Vaan op #10 in duurzaam vastgoed top 50

Geplaatst op: 14 april 2017

Martine de Vaan, bedenker en oprichter van Weeting – Have a walking meeting – is op een eervolle tiende plaats geeindigd in de ABN AMRO Duurzame 50. Deze prestigieuze prijs beloont de persoon die over genoeg daadkracht, charisma, contacten en visie beschikt om de gebouwde omgeving te verduurzamen. De prijs is een mooie erkenning voor De Vaan’sLees verder »

Android app in Google Playstore

Geplaatst op: 26 februari 2017

De Android app is te downloaden in de Goolge Playstore. Aan de iOs app wordt nog gewerkt!

Weeting app komt er aan

Geplaatst op: 4 december 2016

Op dit moment is in de apple store of google play store nog geen app van weeting te vinden. Tot nu toe werken we met een webapp: een website die het functioneren van een app kan nadoen. Het is toegankelijk voor iedereen en flexibel bij aanpassingen, en dat zijn belangrijke voordelen. Een webapp heeft tenLees verder »

Nieuwe routes: Amsterdam Zuid

Geplaatst op: 6 oktober 2016

Sinds 6 oktober zijn er drie nieuwe routes beschikbaar in Amsterdam Zuid: Beatrixpark, Zorgvlied- Amstel en Amstelpark. Stadsdeel Zuid heeft de routes beschikbaar gemaakt voor medewerkers, maar ook anderen kunnen de routes via de webapp lopen. Beatrixpark 2,3 km De route loopt langs de RAI, strandtent Zuid en door het Beatrixpark. Het Beatrixpark is inLees verder »

Weeting bij Stadslab stationsgebied Utrecht

Geplaatst op: 25 september 2016

Tijdens het stadslab van de gemeente Utrecht op zaterdag 24 september heeft weeting een idee-kaart ingebracht voor de inrichting van het stationsgebied aan de jaarbeurszijde: Het Nieuwe Centrum: “Vergaderroutes voor een slimme & gezonde stad. In het stationsgebied werken 10.000-en kantoormedewerkers, die net als de meeste mensen worstelen met het inpassen van voldoende beweging in eenLees verder »

Weeting haalt landelijke pers

Geplaatst op: 17 september 2016

Yes! Weeting in een landelijke krant. Op zaterdag 17 september verscheen een groot artikel in de bijlage Werk & Geld van het FD. Lees het volledige artikel van journalist Agnes Koerts hier. Aanleiding is de toenemende aandacht voor het probleem dat kantoormedewerkers  te lang op een dag zitten. Sedentair gedrag heet dat. Francesca Racioppi van het Euopese kantoorLees verder »

Het kan op Nyenrode: Michael Porter met rozengeur

Geplaatst op: 23 juni 2016

Op donderdag 16 juni zette hoogleraar Sustainable Business and Stewardship André Nijhof weeting in tijdens een studiedag op Nyenrode. Lopen over het 19e eeuwse landgoed in Breukelen is een fantastische ervaring, toch zitten ook studenten en bezoekers van Nyenrode veel binnen. Eerder zijn tests gedaan voor de onderwijstoepassing van weeting bij colleges op Nyenrode, met vier routes over het landgoedLees verder »