Nieuws

Nationaal Voetgangerscongres 25 september 2018

Geplaatst op: 25 augustus 2018

Weeting-oprichter Martine de Vaan trapt het slotdebat van het Nationaal Voetgangerscongres 2018 af. Op 25 september is het tweede Nationaal Voetgangers Congres in Nederland. Het enige nationale congres dat zich richt op de voetganger. En niet zomaar de voetganger, de gelukkige voetganger is het uitgangspunt van dit congres. Gemeente Amsterdam is dit jaar gastheer. De gemeenteLees verder »

Being a walking being – de inzending

Geplaatst op: 3 juni 2018

Being a Walking Being! Geen nieuw stuk, wel voor het eerst openbaar toegankelijk: we besloten onlangs om de visie over de Walking Being op de weeting- site te zetten. Alweer twee jaar geleden deed Martine de Vaan van weeting samen met stedenbouwkundige Riette Bosch mee met de prijsvraag “post fossil city challenge“. Doel van deLees verder »

Eerste stapjes bij Amsterdam stadsdeel Oost

Geplaatst op: 27 april 2018

Stadsdeel Oost van gemeente Amsterdam is gestart met workshops wandelend vergaderen voor verschillende afdelingen. Initiatiefnemer Joanna Kruzycka en Weeting zijn super trots: de eerste dag na de eerste workshop paste een teammanager de ” 1- 2 – all” werkvorm al toe tijdens een afdelingsoverleg. De “1-2-all”  werkvorm is gericht op meer interactie in grote groepenLees verder »

100 ideeën voor 2018

Geplaatst op: 31 december 2017

Een inzending van oprichter Martine de Vaan haalde de “100 ideeën voor 2018”, gepubliceerd in het FD net voor de jaarwisseling. Het idee achter de 100 ideeën? “Vraag burgers om hun mening en je krijgt ja, nee, en veel gemopper. Vraag hun om een idee en je krijgt een goudmijn aan denkkracht terug. Harry Starren enLees verder »

In de media: interview op Architectenweb

Geplaatst op: 8 augustus 2017

En route (3): Martine de Vaan integreert wandelen in haar werk De manier waarop we ons door het (stedelijk) landschap bewegen is snel aan het veranderen. Deze zomer interviewt de redactie van Architectenweb daarom een aantal ontwerpers die hier hun eigen visie op of beleving bij hebben. In de derde aflevering vertelt Martine de VaanLees verder »

Weeting op nieuwe website over “healthy daily walking”

Geplaatst op: 7 juni 2017

In juni heeft vakjournalist Derk van der laan een nieuwe website gelanceerd met 100 tips & tools: www.gewoongezondlopen.nl en de engelstalige variant, www.healthydailywalking.com. Weeting staat er natuurlijk bij! Derk van der Laan ontdekte jaren geleden dat het gewone lopen weinig aandacht krijgt, of het nu gaat om ruimtelijk ontwerp, of om individuele personen. Van derLees verder »

Lopen vaker in de media, eerste congres NL op 4 juli 2017

Geplaatst op: 3 juni 2017

Steeds meer artikelen over lopen! Lopen krijgt sinds kort meer aandacht in Nederlandse media. Dat schrijft Derk van der Laan in zijn blog op www.gewoongezondlopen.nl In de Volkskrant van 27 mei schrijft verslaggever Tonie Mudde over strategieën die het leven van de stadswandelaar aangenamer maken. Drukte kan worden verminderd door lopers meer te spreiden. DaarvoorLees verder »

Martine de Vaan op #10 in duurzaam vastgoed top 50

Geplaatst op: 14 april 2017

Martine de Vaan, bedenker en oprichter van Weeting – Have a walking meeting – is op een eervolle tiende plaats geeindigd in de ABN AMRO Duurzame 50. Deze prestigieuze prijs beloont de persoon die over genoeg daadkracht, charisma, contacten en visie beschikt om de gebouwde omgeving te verduurzamen. De prijs is een mooie erkenning voor De Vaan’sLees verder »

Android app in Google Playstore

Geplaatst op: 26 februari 2017

De Android app is te downloaden in de Goolge Playstore. Aan de iOs app wordt nog gewerkt!

Weeting app komt er aan

Geplaatst op: 4 december 2016

Op dit moment is in de apple store of google play store nog geen app van weeting te vinden. Tot nu toe werken we met een webapp: een website die het functioneren van een app kan nadoen. Het is toegankelijk voor iedereen en flexibel bij aanpassingen, en dat zijn belangrijke voordelen. Een webapp heeft tenLees verder »