Gastblog Janny de Boer: “Heb jij weeting (walk your meeting) al ontdekt?”

Geplaatst op: 14 april 2021

12 april 2021
Door: Janny de Boer, netwerkadviseur Alles is gezondheid

Ruim een jaar geleden schreef ik een blog vanuit mijn thuiswerkkantoor. We stonden nog aan het begin van de pandemie en eerlijk gezegd had ik niet verwacht een jaar later nog steeds vanuit het thuiswerkkantoor te werken. Dit heeft overigens niet alleen maar nadelen. We vergaderen online met z’n allen een stuk efficiënter en het scheelt een hoop reistijd. Maar ik zie toch wel uit naar meer live events en verrassende ontmoetingen.

Productiever, creatiever en gezonder

Gelukkig heb ik weeting ontdekt. Wandelend vergaderen of wandelend je telefoontjes doen. En dan niet onder lunchtijd (mag ook natuurlijk) maar wandelen echt als werktijd benutten. Je hebt alleen maar goede oortjes nodig, een paar sneakers, leuke routes en go! De voordelen? Lopen maakt je productiever, creatiever en gezonder.

Kwartiermaker Martine de Vaan van de Citydeal Ruimte voor Lopen is een expert op het gebied van weeting. De afgelopen jaren deed ze onderzoek naar de voordelen van lopen tijdens je werk. Volgens Martine is lopen niet alleen gezond, maar is de sociale component ook zo belangrijk. Juist tijdens het vele thuiswerken is een weeting met een collega een verademing. Weer even écht contact, je hoofd raakt leeg of je bedenkt juist die nieuwe invalshoek voor een lastig vraagstuk. Al met al bereik je dit met lopen veel sneller.

Wandel tijdens je werkdag

Op 8 april liep ik mee met de wandel tijdens je werkdag estafette, georganiseerd door partner Wandelnet. De afgelopen jaren stond deze estafette in het teken van lopen naar je werk, maar dit jaar staat alles in het teken van lopen tijdens je werkdag. Een ideale dag dus om —>  klik hier om verder te lezen!

Lancering weetingroutes Amersfoort