Weet-vormen

Zeven weetingvormen

Geplaatst op: 4 oktober 2021

Tot de basics van weeting horen de zeven belangrijkste weetingvormen. In het boek behandel ik ze, hierbij een inkijkje. De werkvormen – ik noem ze weetingvormen – helpen bij het kiezen van de beste aanpak voor de wandelmeeting. De weetingvormen zijn bedoeld om een wandelmeeting beter, effectiever, makkelijker of leuker te maken en kunnen gebruiktLees verder »

Weetingvorm: basisweeting

Geplaatst op: 4 mei 2021

Wat als je tijdens een wandelmeetig de ruimte inzet voor het structureren van je vergadering? Gebruik drie punten op de route voor de vaste overlegstructuur – naast het begin- en eindpunt: Na het eventueel uitwisselen van nieuwtjes: wanneer ben je blij op het einde van dit overleg? Schrijf dit eventueel op. Halverwege, het tussenpunt: zijnLees verder »

Weetingvorm: het walking webinar

Geplaatst op: 4 mei 2021

Deze weetingvorm is uit nood geboren in coronatijd, maar het walking webinar is here to stay! Samen maar toch apart lopen is een welkome afwisseling in het digitale tijdperk. Deelnemers worden niet verleid tot multitasken maar zijn met volle aandacht bij het webinar en hebben een uur later flink wat extra stappen op hun tellerLees verder »

Weeting alone: brainwalking!

Geplaatst op: 3 mei 2021

Weetvorm door: Jonge Honden |  Loop jij weleens vast tijdens je werkdag? Dan kan lopen júíst de oplossing zijn! Wandelen stimuleert je laterale denksysteem, waardoor er ruimte ontstaat om creatieve verbanden te leggen. Nu is het niet altijd praktisch mogelijk om weeting met collega’s te organiseren. Deze weet-vorm helpt je daarom om ook in jeLees verder »

Weetingvormen voor verschillende rollen

Geplaatst op: 3 mei 2021

Hoe kun jij weeting toepassen vanuit jouw rol?   Hieronder staan een aantal voorbeelden van toepassingen en werkvormen per rol. Manager: bijpraten met medewerkers is bij uitstek geschikt voor een weeting. De medewerker ervaart meer aandacht en ook lastige dingen zijn makkelijker te bespreken. Workshopleider: kies voor de weeting als breakout. Ga uiteen in twee of drietallenLees verder »

Weeting als breakout-sessie

Geplaatst op: 3 mei 2021

Weet-vorm voor grotere bijeenkomsten  Waarom, wanneer & hoe | Martine de Vaan Heb je een bijeenkomst met een grotere groep mensen? Gebruik Weeting als breakout sessie om iedereen actief en betrokken te houden. Maak groepjes van 2-3 personen. Laat deze duo’s of groepjes een specifiek onderwerp bespreken. Deelnemers komen na een rondje wandelen buiten metLees verder »