Blog & Nieuws

Wandel tijdens je werkdag 7 april 2022

Geplaatst op: 7 maart 2022

Nieuws | Op de Wandel Tijdens Je Werkdag op 7 april 2022, roept Wandelnet heel werkend Nederland op om te wandelen tijdens jouw (thuis)werkdag! Daarmee ben je even weg van je werkplek, activeer je je brein en blijf je gezond en fit. Daarnaast ben je na 20 minuten lopen geconcentreerder, energieker en creatiever. Tel dusLees verder »

Recensie op Managementboek.nl

Geplaatst op: 9 december 2021

Nieuws | Jasmijn Mioch schreef voor Managementboek.nl een recensie over Walk Your Meeting Jasmijn Mioch is adviseur Learning & Development met een specialisme op het gebied van leiderschapsontwikkeling. Daarnaast schreef zij een gastbijdrage in het boek Hybride van Matthijs Steeneveld over Blended Learning en is zij redacteur bij het Tijdschrift voor Ontwikkeling in Organisaties (TvOO).Lees verder »

Gastblog Janny de Boer: “Heb jij weeting (walk your meeting) al ontdekt?”

Geplaatst op: 14 april 2021

12 april 2021 Door: Janny de Boer, netwerkadviseur Alles is gezondheid Ruim een jaar geleden schreef ik een blog vanuit mijn thuiswerkkantoor. We stonden nog aan het begin van de pandemie en eerlijk gezegd had ik niet verwacht een jaar later nog steeds vanuit het thuiswerkkantoor te werken. Dit heeft overigens niet alleen maar nadelen.Lees verder »

Lancering weetingroutes Amersfoort

Geplaatst op: 7 april 2021

Amersfoort, 8 april 2021¬†– ¬†Donderdag 8 april om 10.00 uur start bij Stichting Wandelnet de Wandel tijdens je Werkdag-Estafette. Gelijktijdig worden drie weetingroutes (walking meeting routes) officieel gelanceerd. Amersfoort is een van de steden van de Citydeal Ruimte voor Lopen die wandelen tijdens het werk stimuleert door wandelend vergaderen aantrekkelijk te maken. Een weeting maaktLees verder »

Jouw organisatie weetable

Geplaatst op: 6 april 2021

Anderhalf jaar geleden heb ik – 20 jaar na mijn eerste studie – een afstudeeronderzoek afgerond naar weeting bij organisaties. Wat zijn succesfactoren bij het invoeren van weeting als vergadervorm?¬† De resultaten staan hieronder samengevat en voorzien van praktische checklists en adviezen. Nog leuker: met Werken in beweging (zie hieronder) hebben we er nu eenLees verder »

Weeting doet mee met de Wandel tijdens je Werkdag – Estafette

Geplaatst op: 5 april 2021

Wandelnet organiseert ook dit jaar weer de Wandel tijdens je Werkdag. En dat is maar goed ook! Wandelen tijdens het werk heeft het afgelopen corona-jaar menig thuiswerker gered.. en de succesvolle Ommetjes app laat zien dat collega’s en bekenden daar een belangrijke rol in spelen. Daarom doet Weeting mee met de Wandel tijdens je WerkdagLees verder »

#OutdoorOfficeDay dit jaar op 27 mei

Geplaatst op: 31 maart 2021

Het is 2021 en we werken nog steeds zo veel mogelijk thuis. We zoeken de stedelijke natuur vaker dan ooit op om tot rust te komen, om op te laden of om anderen in veiligheid buiten te ontmoeten. We zijn nog niet terug op kantoor, maar hebben van ons huis een kantoor gemaakt. En ookLees verder »

Onderzoek naar wandelen tijdens de werkdag

Geplaatst op: 20 februari 2021

(Thuis)werkende Nederlanders houden ervan hun wandelrondjes vast te leggen: voordat de wandeling wordt gestart, gaan de apps live. Bovendien geven mensen aan door de coronacrisis en het thuiswerken vaker te lopen; iets meer dan de helft wandelt dagelijks. Dat blijkt uit onderzoek van Wandelnet (januari 2021). Bijna alle respondenten (96%!) wandelen geregeld tot dagelijks opLees verder »

Doe mee met de Wandeltijdensjewerkdag!

Geplaatst op: 19 januari 2021

Op 8 april 2021 is de Wandeltijdensjewerkdag en in de maand maart wordt de allereerste landelijke Ommetje-bedrijvenchallenge gehouden. Deelnemende bedrijven gaan de strijd met elkaar aan om zoveel mogelijk punten bij elkaar te wandelen in het kader van Wandelen tijdens je Werk-dag. Uit een peiling van Stichting Wandelnet blijkt dat meer mensen tijdens de coronacrisisLees verder »

Werken in Beweging brengt…werken in beweging

Geplaatst op: 19 november 2020

Beweging werkt! Vaker lopen en fietsen naar, tijdens en vanuit het werk maakt productiever, creatiever en gezonder. Maar hoe krijg je medewerkers in beweging? Het antwoord is te vinden op het goed gevulde online kennisplatform dat Werken in Beweging begin november lanceerde. Op de site vinden werkgevers alles wat ze nodig hebben om meteen in bewegingLees verder »