Training Summerschool Amsterdam

Geplaatst op: 25 juli 2016

Afgelopen vrijdag gaf ik als onderdeel van de Summerschool van de gemeente Amsterdam een training. Door de toplocatie aan het Windroosplein konden we een rondje Marineterrein lopen, en dat is mooi! Bijna autovrij, rustig en heel mooi aan het water.

Na uitleg van het concept maakten deelnemers een weetability analyse van de werkweek: het onderzoeken van de kansen om overleggen die je hebt lopend te doen. Na een weeting, even gaan zitten met een schema van de werkweek. Hoeveel one to one overleggen? Hoeveel ad hoc? Hoeveel met 3-4? Hoeveel te lange vergaderingen met teveel deelnemers die hun mails zitten bij te werken?
Daarna bespreken we de belemmeringen en oplossingen. Bijvoorbeeld: een lange actiepuntenlijst: Combineer dan lopen en zitten, bijvoorbeeld elk 20 minuten. Kom je moeilijk het gebouw uit: Spreek dan net voor of na de lunch af, of het begin/eind van de werkdag. Collega met een slechte gezondheid: dan is het vaak extra belangrijk om te bewegen. Stel een kort rondje voor en laat de ander (ongemerkt) het tempo bepalen.
Medewerkers van de gemeente zagen veel bijvangst, gekoppeld aan het werk. Overleggen buiten lopend doen kan helpen om de veiligheid te vergroten, beter contact met bewoners te hebben, gebiedskennis vergroten. Ik zie uit naar het vervolg!