Vijf tips over schoenen (V/M)

Geplaatst op: 15 december 2016

“Maar ik heb vaak hakken aan”. Dat is na aantekeningen (op 1) en kans op regen (op 2) de meest genoemde belemmering om wandelend te vergaderen- vooral door vrouwen. Ook voor mannen zijn schoenen wel eens een issue. Met suede schoenen kun je bijvoorbeeld beter niet door het Haagse Bos lopen- de beste route vanuit Den Haag Centraal, maar onverhard en soms modderig.

Hoe ga je hier nou mee om, als je normaal gesproken gaat voor mooi – en niet voor comfortabel? In ieder geval een misverstand de wereld uit: je hoeft niet met wandelschoenen (laat staan bergschoenen) naar het werk. We hebben voor de website, de routekaarten met tips en ander materiaal wel even zitten puzzelen op het schoenen-advies en zijn uitgekomen op: draag schoenen waar je lekker op loopt. Want daar gaat het om. Dat zijn vaak lage schoenen, maar het hoeven geen wandelschoenen te zijn. Vijf tips.

1. Kies die dag voor een outfit met mooie schoenen waar je lekker op loopt

Als je gewend bent om hoge hakken te dragen, denk dan ‘s ochtends even na wat slim is voor de weeting. Je outfit aanpassen kan op allerlei manieren en je hoeft dus geen wandelschoenen aan. Kies voor mooie lage schoenen, charmante laarzen met lage hakken of stijlvolle sneakers (niet je hardloopschoenen). Als je dit soort schoenen niet hebt, ga dan door naar tip 2. Maar: het is misschien de moeite om een keer op jacht te gaan.

2. Neem sneakers (m/v) of flatjes (v) mee

Doe die hoge hakken of suede schoenen gewoon aan en neem schoenen voor de weeting los mee. Sommige dames zijn sowieso gewend om flatjes mee te nemen, om comfortabel van het station naar kantoor te lopen bijvoorbeeld. En je ziet steeds vaker combinaties van (mantel)pakken en sneakers op straat. Dat hoeft geen belemmering te zijn!

3. Zet een paar schoenen op het werk

Altijd voorbereid ben je met een paar schoenen waar je lekker op loopt, standaard op je werkplek. Ik heb zelf ook een paar in mijn locker staan. Niet eens sneakers, maar lage, goed lopende lage schoenen die prima staan onder de meeste outfits.

4. Probeer eens een inlegzooltje van gel

Soms is vooral de hardheid van de hakken een probleem, en lopen schoenen verder prima Je kunt dan eens een inlegzooltje van gel in je normale “werk”schoenen proberen.  Ik heb ze tegenwoordig in veel schoenen standaard zitten, met name onder hiel. Dat maakt het aantal opties van schoenen die je aan kan een stuk groter. Zorg wel voor een soort die niet verschuift.

5.  Niet voorbereid? Ga eventueel toch even lopen, maar pas de route erop aan

Je bent al op kantoor met minder handige schoenen? Binnenblijven hoeft niet, kies dan voor een korte route, die ook op hakken nog goed te doen is, of – in geval van suede schoenen- een verharde route.

Meer slimme tips? We houden ons aanbevolen.

Martine de Vaan