100 ideeën voor 2018

Geplaatst op: 31 december 2017

Een inzending van oprichter Martine de Vaan haalde de “100 ideeën voor 2018”, gepubliceerd in het FD net voor de jaarwisseling. Het idee achter de 100 ideeën? “Vraag burgers om hun mening en je krijgt ja, nee, en veel gemopper. Vraag hun om een idee en je krijgt een goudmijn aan denkkracht terug. Harry Starren en Gerbrand Bas van de Federatie Dutch Creative Industries vroegen hun netwerk om tips voor het kabinet, inspiratie voor bedrijven, suggesties voor een beter Nederland.”

Elk idee kreeg 100 woorden… dit was de inzending!

Door te lopen wordt alles beter

Stel je een land voor waar lopen een natuurlijk onderdeel is van het dagelijks leven. We staan op en worden Walking Beings.
Vrienden en familieleden blijven niet zitten voor de volgende koffie maar lopen samen een rondje. Collega’s verhogen wandelend hun creativiteit. Klassen stampen stappend hun tafels en onthouden beter. De bus gemist? We lopen alvast naar de volgende halte. Omdat het geen tijd kost lukt het ons eindelijk om meer te bewegen. Lopen draagt laagdrempelig bij aan gezondheid, creativiteit en geluk, voor jong en oud, meer en minder welvarend. Ook komt er meer leven op straat. Iedereen kan meedoen.