Recensie op Managementboek.nl

Geplaatst op: 9 december 2021

Nieuws | Jasmijn Mioch schreef voor Managementboek.nl een recensie over Walk Your Meeting

Jasmijn Mioch is adviseur Learning & Development met een specialisme op het gebied van leiderschapsontwikkeling. Daarnaast schreef zij een gastbijdrage in het boek Hybride van Matthijs Steeneveld over Blended Learning en is zij redacteur bij het Tijdschrift voor Ontwikkeling in Organisaties (TvOO).

“Al wandelend bijeen komen met professionals. Martine de Vaan bewijst dat het mogelijk is. Het resultaat: echt leuke en energieke vergaderingen met meer creativiteit, productiviteit en energie. Met natuurlijk als bijkomend voordeel: meer gezondheid en balans voor de wandelaars.

AAN DE WANDEL

Allemaal leuk en aardig, maar werkt dit echt en hoe pak je dat aan? Hoe kun je vanuit een werkomgeving waar zittend vergaderen de norm is aan de wandel? Daar helpt de uitvinder van het woord weeting (walking meeting) je graag bij. Helder vertelt zij stap voor stap welke routes je – letterlijk – kunt bewandelen. Met praktijkvoorbeelden, experimenten en handige overzichten. En let wel, de klassieke lunchwandeling is geen weeting.

CONCREET

Dit boek is een mix tussen de eigen avonturen en ervaringen van de auteur, wetenschappelijke inzichten vanuit de psychologie van effectief werken en praktische tips. Sinds het thuiswerken ben ik persoonlijk fan van wandelen en bellen tegelijk. Ik doe dat veel en altijd 1:1. Eerlijk zie ik niet goed voor me hoe je met veel mensen een traditionele vergadering al bewegend in de natuur kunt laten verlopen. Vandaar dat ik nieuwsgierig ben naar de concrete uitwerking van De Vaan voor wandelen in verschillende groepen en met diverse types vergaderingen. Het allerhandigste aan dit boek vind ik dan ook…

—> Lees hier de volledige recensie