Weeting bij Stadslab stationsgebied Utrecht

Geplaatst op: 25 september 2016

Tijdens het stadslab van de gemeente Utrecht op zaterdag 24 september heeft weeting een idee-kaart ingebracht voor de inrichting van het stationsgebied aan de jaarbeurszijde: Het Nieuwe Centrum:

“Vergaderroutes voor een slimme & gezonde stad. In het stationsgebied werken 10.000-en kantoormedewerkers, die net als de meeste mensen worstelen met het inpassen van voldoende beweging in een druk leven. Daarnaast is Utrecht Centraal een van de belangrijkste ontmoetingslocaties van Nederland. Het stationsgebied krijgt rustige, aantrekkelijke routes waar je ongestoord kunt lopen met 2,3 of – langs het kanaal- zelfs 4+ personen naast elkaar. Het maakt volgens onderzoekers van Stanford Universiteit mensen tot 60% productiever. Goed voor de slimme & gezonde stad!”

Het Utrecht Sustainability Institute faciliteerde een gesprek over de duurzame ontwikkeling van het gebied, aan de hand van de Utrechtse Interactietafel. Het was voorafgaand aan de dag mogelijk om ideeën in te sturen, aan de hand van een foto en een korte tekst. Tijdens het maken van routes voor de gemeente Utrecht is opgevallen dat er nog veel te verbeteren valt voor de voetganger. We volgen de ontwikkelingen van het Nieuwe Centrum, terplekke omgedoopt tot Beurskwartier,  met belangstelling.