Weeting bij Naturalis after Dark

Geplaatst op: 18 april 2018

Iedereen loopt intussen met een hippe stappenteller om de arm rond, maar hoe ga je in godesnaam die 10.000 stappen halen als je een zittend beroep hebt?? Enter Weeting- walking meeting van Martine de Vaan. Interview, 22/5 in de nieuwe @NATURALIS_AD show!

Live talkshow met een mix van wetenschap, kunst, natuur & filosofie!

Zet snel een groot groen kruis in de agenda op de avond van 22 mei. Het is dan namelijk Wereld Biodiversiteitsdag, en omdat we niet voor niks Naturalis Biodiversity Center heten, is dat natuurlijk voor ons een uitstekende reden om een feestje te organiseren! Spannende kunst, verrassende onderwerpen, prikkelende wetenschap en een drankje in je hand: het wordt een avondje uit met inhoud!

Thema van de talkshow: Urban Jungle! Vanaf 20.00 uur kun je in de Hortus Botanicus Leiden naar een kekke science talkshow komen kijken, gepresenteerd door Maarten Keulemans (wetenschapsjournalist bij de Volkskrant). Met een flitscollege door bioloog Menno Schilthuizen, wereldkampioen kunstfluiten Geert Chatrou, filmpjes van Fotostripmaker Ype Driessen en animator Bruno van Wayenburg, een filosofische column door botanisch denker Norbert Peeters, interview met Martine de Vaan (Weeting)over wandelend vergaderen en biodiversiteit en bouwen, een show ’n tell met objecten uit de collectietoren van Naturalis, interview met ecoloog Jan Buijs over de Dark Side van Biodiversity in the City, en live muziek door singersongwriter Matt Bonilla.

Boekhandel Kooyker is present met Urban Jungle boekenstand. En neem vooral ook stekjes en planten mee die je beu bent, voor de Plant Swap met Linda Nijhof van The Gardenless Gardener!

Deze show organiseren we samen met Uitgeverij Atlas Contact.