Weeting op nieuwe website over “healthy daily walking”

Geplaatst op: 7 juni 2017

In juni heeft vakjournalist Derk van der laan een nieuwe website gelanceerd met 100 tips & tools: www.gewoongezondlopen.nl en de engelstalige variant, www.healthydailywalking.com. Weeting staat er natuurlijk bij!

Derk van der Laan ontdekte jaren geleden dat het gewone lopen weinig aandacht krijgt, of het nu gaat om ruimtelijk ontwerp, of om individuele personen. Van der Laan: “Het gevolg? Waar prima te lopen valt, blijven mensen toch vaak zitten. Hun hoofd staat niet naar zelf bewegen. Ze nemen de auto of andere wielen. Waar mensen veel lopen, krijgen zij onvoldoende de ruimte”. Derk: “Dat zie ik in allerlei landen. Ik ben specialist in urban planning en verkeer & vervoer, en ik woon in Amsterdam, maar ben in heel Nederland te vinden. Reis door Europa en ken de geur van het leven in India en de Verenigde Staten. Dat heeft mij ge├»nspireerd om de beste tips uit de hele wereld te verzamelen en toegankelijk te maken via deze website.”

De site geeft tips & tools voor individuen, groepen en organisaties en is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in meer lopen.