Werken in Beweging brengt…werken in beweging

Geplaatst op: 19 november 2020

Beweging werkt! Vaker lopen en fietsen naar, tijdens en vanuit het werk maakt productiever, creatiever en gezonder. Maar hoe krijg je medewerkers in beweging? Het antwoord is te vinden op het goed gevulde online kennisplatform dat Werken in Beweging begin november lanceerde. Op de site vinden werkgevers alles wat ze nodig hebben om meteen in beweging te komen. Uitgebreide stappenplannen, handige tips en tricks, interessante feiten en cijfers en bruikbare tools om direct te downloaden.

“Juist in deze tijd waarin veel mensen vanuit huis werken is het extra belangrijk om in beweging te blijven en regelmatig een ommetje te maken of de fiets te pakken” vertelt Fietsersbond directeur Esther van Garderen. “We reiken werkgevers en medewerkers dan ook graag manieren en middelen aan om dit te stimuleren, zowel thuis als op de werkvloer.” vult Wandelnet directeur Ankie van Dijk aan.

Wie of wat is Werken in Beweging?

Wandelnet en Fietsersbond brengen samen met werkgevers Werken in Beweging. In opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport helpen we om medewerkers dagelijks meer te laten bewegen door vaker te fietsen en te lopen. Naar, tijdens en vanuit het werk. Goed voor de organisatie én goed voor de medewerkers.

Van Dijk over Werken in Beweging: “Juist dit jaar laat zien hoe belangrijk wandelen en fietsen voor je gezondheid is. Met al dat thuiswerken is een #rondjelopen bij veel Nederlanders populair, zo blijkt uit ons onderzoek naar wandelgedrag in coronatijd. We laten met Werken in Beweging zien dat wandelen en fietsen op je werkdag niet alleen gezond is, maar ook nog eens functioneel én leuk!” Van Garderen beaamt dit: “Bewegen maakt je blij en productief. En voor wie wel naar zijn werk moet: de fiets maakt je hoofd leeg en je pakt iedere dag toch die beweging.”

Klik hier voor het artikel over wandelen op het werk