Problemen oplossen en offline gebruik

Ik kan de app niet vinden in de Appstore

Heb je een iPone? Dan klopt dat. Weeting werkt dan als een zogenaamde webapp: een website die is geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. Je hoeft geen app te downloaden: je gaat gewoon naar weeting.nl op je browser (bijvoorbeeld safari, chrome of explorer) en je kunt de webapp direct gebruiken.

Heb je een Android? Dan vind je weeting in de Google Play.

..maar ik vind een app-icoon op de startpagina van m’n telefoon wel handig

Dat is op te lossen met een snelkoppeling naar de website via de knop “zet in beginscherm”. Deze is te benaderen wanneer je op je telefoon in de website weeting.nl zit.

Ik zie mijn locatie niet op de route/de GPS werkt niet

Je kunt de locatie aanduiding alleen zien als je hiervoor toestemming hebt gegeven. Het verschilt per toestel waar de locatie instellingen aan en uit gezet kunnen worden. Kijk in ieder geval altijd 1) op het niveau van te telefoon (via instellingen/privacy) en 2) op het niveau van de browser.

Weeting geeft geen dichtsbijzijnde routes, maar aanbevolen routes

Het kan zijn dat de telefoon tijdelijk geen toegang heeft tot de locatie, bijvoorbeeld als je in een lift staat. De tweede optie is dat de locatie instellingen verhinderen dat weeting de locatie kan ophalen. Om dit op te lossen: zie hierboven.

Ik heb geen 3G onderweg/ ik wil offline lopen

Voor goed functioneren van weeting op de telefoon onderweg is 3G nodig. We hebben – voor de routes rond het stadskantoor van (first mover!)  Utrecht – wel een oplossing voor offline lopen: onder de i van de route staat een link naar een googlemaps route. Je gaat dan dus uit weeting maar hebt wel de route ter beschikking. Check eerst of je de googlemaps app hebt, of download deze. Dan:

1) download een offline kaart van de locatie waar je wil lopen in googlemaps (klik op menu;  “offline gebieden” en dan “+” en kies de stad/locatie) ga naar weeting.nl,

2) kies een route en klik op de i van informatie. Deze i staat boven de blauwe knop “start weeting”.

3) Klik vervolgens op “download googlemaps route”. De googlemaps app wordt automatisch geopend en je kunt nu offline lopen.

Ik heb wel 3G, maar als ik de telefoon tijdens het lopen een tijdje in mijn zak heb, en ik ga terug naar weeting, dan kom ik niet in de route die ik aan het lopen ben, maar op de homepage van weeting

Dit treedt op wanneer je een snelkoppeling hebt gemaakt, en op de app icoon klikt. Die snelkoppeling is echter niets anders dan een verwijzing naar het hoogste niveau van de site: www.weeting.nl. Om terug te komen in de route: ga naar de browser. Dit is niet ideaal.. maar het werkt wel.

Weeting werkt niet op mijn telefoon

Bovenstaande suggesties helpen niet? De webapp werkt voor de meeste gangbare toestellen, maar het is ons bekend dat sommige oudere modellen niet werken. Laat svp weten als dat zo is, dan kijken we of er een oplossing is, of dat het toestel te oud is.