Haagse Bos vanuit Financiënweeting

Afstand: 4.7 km

Agendapunten

1. Doel
2. Tussenstand
3. Actiepunten

Hoe werkt weeting?

Weeting biedt een vaste gespreksstructuur waarbij drie punten in het overleg worden gekoppeld aan markante punten op de route. Een route bestaat uit een begin en eindpunt, en drie punten onderweg:

  1. Wanneer blij: wissel uit wanneer je blij bent aan het eind van het overleg.
  2. Tussenstand: bespreken we dat wat we moeten bespreken?
  3. Afspraken: stel minimaal de eerstvolgende concrete actie vast

Liever je eigen agenda?  Koppel deze dan aan de drie punten op de route.

Houd bij het plannen van een weeting rekening met tijd voor het maken van aantekeningen. Richttijd is ca 7-10 minuten bovenop de looptijd.

Voor een overleg van een uur is ca 3,8 km de beste afstand.

Praktische tips

  • Draag schoenen waar je lekker op loopt.
  • Neem geen zware tas mee
  • Verspreid eventuele vergaderstukken op tijd
  • Neem een klein opschrijfboekje mee of gebruik de dictafoon op je mobiele telefoon
  • Drink van te voren of neem iets mee voor onderweg.
  • Wat als het regent?  Geen probleem, zoek een cafe of blijf op kantoor. Diehards kunnen kiezen voor een paraplu.

De routes zijn eenvoudig te lopen. Je kunt er voor kiezen de route van te voren een keer zelf te lopen, bijvoorbeeld tijdens de lunch, zodat je de weg al kent. Sta even stil bij de markante punten in de route, die zijn straks belangrijk tijdens het overleg.

Afstand: 4,7 km

Over deze weeting

Leuk aan deze weeting

Midden in het centrum van Den Haag, en dan toch omringd worden door een uitgestrekt bos: dat maakt deze route bijzonder. Het Haagse Bos is 100 hectare (ongeveer 135 voetbalvelden) groot en loopt door tot aan Wassenaar.

Kenmerken: groen, water, vrijliggende voetpaden, grotendeels onverhard

Aantal deelnemers: 2-3

Weetingpoint: Startpunt is de ingang van het ministerie van Financiën

Markante punten:
1. Waterkant Koekamp
2. Kop Vijver Haagse Bos
3. Begin Koekamplaan

Horeca onderweg

Bij Den Haag centraal zijn diverse mogelijkheden.

Inkorten mogelijk?

Deze lusvormige route is op vier plekken in te korten. Steek eenvoudigweg via een van de paden of bruggen door naar de andere kant van de route en loop terug.

Goed om te weten

De route kan op sommige plekken modderig zijn. Het Haagse Bos op twee plekken doorsneden door infrastructuur, even opletten dus bij het oversteken.

De route is 4,7 km. Alleen als je de route kent,  goed doorloopt en geen tijd neemt om stil te staan, is het te doen in een uur. Normaal gesproken is voor een overleg van een uur 3,7 km de maximale afstand.

Oriëntatie

Aan het begin van de route loop je via het voetpad op de Koekamp langs het water en het hertenkamp richting Den Haag Centraal. Je houdt het water vervolgens aan de linkerhand  tot de Utrechtse Baan en steekt deze over. Vanaf dat moment loop je in het Haagse Bos steeds rechtdoor, parallel aan de Bezuidenhoutseweg (maar die zie je niet). Aan de linkerkant zie je op enig moment een grote waterpartij. Het water vervolgens steeds links houden. Nadat je de kop van de vijver hebt gehad, en weer terug loopt in de richting waar je vandaan kwam: steeds rechtdoor. Als de Utrechtse baan in zicht is, links naar het oversteekpunt, en de weg oversteken. Na het oversteken rechts, een stukje evenwijdig aan de Utrechtsebaan, tot de linksaf terug kan naar het ministerie van Financien.

 

 

 

 

 

Highlights van deze weeting