Nieuwe routes: Amsterdam Zuid

Geplaatst op: 6 oktober 2016

Sinds 6 oktober zijn er drie nieuwe routes beschikbaar in Amsterdam Zuid: Beatrixpark, Zorgvlied- Amstel en Amstelpark. Stadsdeel Zuid heeft de routes beschikbaar gemaakt voor medewerkers, maar ook anderen kunnen de routes via de webapp lopen.

Beatrixpark 2,3 km

De route loopt langs de RAI, strandtent Zuid en door het Beatrixpark. Het Beatrixpark is in de jaren 30 als werkverschaffingsproject aangelegd en heeft in 1972 onderdeel uitgemaakt van de Floriade, als aanvulling op het Amstelpark. De kruidentuin, de Artsenijhof aan het Boerenweteringpad komt uit die tijd.

Zorgvlied & Amstel 3,1 km

Deze route vanuit het stadskantoor Stadsdeel Zuid loopt langs Zorgvlied, de Amstel en de Zuidelijke Wandelweg. De route geeft een verrassend gevoel van ruimte middenin de stad.

Amstelpark 3,8 km (ook geschikt voor 4-5 personen)

Deze route vanuit het stadskantoor Stadsdeel Zuid loopt langs Zorgvlied naar de Amstel, en grotendeels door het Amstelpark.Voor overleggen van een uur is het mooie en volledig autovrije Amstelpark een absolute aanrader. Bijzonderheid zijn de brede asfaltpaden, die zijn aangelegd voor de Floriade in 1972. Daardoor zijn overleggen met meer dan 3 deelnemers mogelijk, en dat is zeker in de stad bijzonder!

Stadsdeel Zuid is het eerste stadsdeel met verschillende routes vanuit het eigen kantoor, voor overleggen van een half uur tot een uur.  Aanleiding was de training die weeting heeft verzorgd bij de Summerschool van de Amsterdamse School.