Blog

Groen tot in de kern van de stad

Geplaatst op: 27 december 2018

De laatste tijd wordt er veel gesproken over gezonde verstedelijking, en de rol van groen in een compacte stad. Ik pleit sinds enige jaren voor groene looprondjes. Gaandeweg ben ik er van overtuigd geraakt dat steden een aaneengesloten groen netwerk met wandelroutes nodig hebben, bestaande uit een combinatie van radialen naar buiten en rondjes vanLees verder »

Samen oplopen, letterlijk en figuurlijk

Geplaatst op: 21 juli 2018

BLOG In een reeks blogs & gastblogs vertellen mensen hoe zij weeting toepassen in specifieke rollen en beroepen. Na een manager, een adviseur gezondheid, een universitair docent deze keer trainer en coach Harriet Walinga We spreken af in het Louis Hartlopercomplex op het Ledig Erf in Utrecht, waar het nog rustig is op deze maandagochtendLees verder »

Wandelen als mentor

Geplaatst op: 17 juni 2018

GASTBLOG In gastblogs vertellen mensen in verschillende beroepen over hun ervaringen met walking meetings. Deze keer Agnes Andeweg, docent bij University College Utrecht. Zij doet gemiddeld een keer per week een mentorgesprek lopend, meestal een rondje over de campus van 1 tot 1,5 km. Twee bijzondere weken per jaar loopt zij in haar rol als mentorLees verder »

Organisatiecultuur: of waarom het ons niet lukt om vaker buiten te vergaderen

Geplaatst op: 29 april 2018

GASTBLOG In gastblogs vertellen mensen over hun eigen ervaringen met walking meetings. Deze keer Joost van Hoek, Coördinator rijkstrainees & senior beleidsmedewerker bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. Niet veel mensen zullen zeggen dat in een vergaderzaal zitten gezond is. Er zijn er maar weinig die er van overtuigd zijn dat aircolucht, automatenkoffie en vooralLees verder »

Phytoncides snuiven op een werkdag

Geplaatst op: 21 augustus 2017

GASTBLOG In gastblogs vertellen mensen over hun eigen ervaringen met walking meetings. Deze eerste keer Annette Postma, adviseur publieke gezondheid, en facilitator van het netwerk Groene Gezonde Leefomgeving van provincie Noord Holland. Wandelend netwerken, wat een goed idee voor ons netwerk Groene Gezonde Leefomgeving van de Provincie Noord Holland. Zullen we dit thema nemen voorLees verder »

Weeting voor happy performance?

Geplaatst op: 31 mei 2017

“Overleg tussen manager en medewerker” is steevast een van de eerste kansen die geroepen wordt tijdens weeting-workshops.  De afgelopen maanden heb ik me daarom verdiept in de mogelijkheden van weeting voor Performance Management van organisaties en heb ik onderzocht op welke manier dat een structurele plek zou kunnen krijgen in de organisatie. De essentie isLees verder »

Fascinatie voor De Stoep

Geplaatst op: 7 maart 2017

Een stoep, hoe interessant kan het zijn. Dat dacht ik dus ook, totdat ik routes ging maken voor weeting. Ik ben anders naar de stad gaan kijken, en anders naar stoepen. Slalommen in de stad Om een lopend overleg te kunnen hebben in de stad, is het nodig om relatief ongestoord te kunnen lopen. Tuurlijk,Lees verder »

Weetingworkshop: 14 kansen Westland

Geplaatst op: 11 januari 2017

Begin december had weeting de eer om bij Westland Kaasspecialiteiten een workshop te geven. Westland hield een “week van de duurzaamheid” en dat  gaat ook over gezonde en blije werknemers. Plezier op het werk bleek sowieso geen taboe voor Westland. Veel mensen zitten er toch mee, merken we:  “als het leuk is, is het dan welLees verder »

Vijf tips over schoenen (V/M)

Geplaatst op: 15 december 2016

“Maar ik heb vaak hakken aan”. Dat is na aantekeningen (op 1) en kans op regen (op 2) de meest genoemde belemmering om wandelend te vergaderen- vooral door vrouwen. Ook voor mannen zijn schoenen wel eens een issue. Met suede schoenen kun je bijvoorbeeld beter niet door het Haagse Bos lopen- de beste route vanuit Den HaagLees verder »

Geen echte weeting?

Geplaatst op: 23 oktober 2016

Afgelopen week was het weer twee keer raak: mensen die zich lijken te moeten verontschuldigen over de manier waarop ze weeten. De gemene deler is: ik loop wel, maar… en dan komt er een verhaal waaruit blijkt dat ze denken dat weeting iets anders. Bij een van de organisaties waar weeting is gestart zei iemandLees verder »