Blog

Phytoncides snuiven op een werkdag

Geplaatst op: 21 augustus 2017

GASTBLOG In gastblogs vertellen mensen over hun eigen ervaringen met walking meetings. Deze eerste keer Annette Postma, adviseur publieke gezondheid, en facilitator van het netwerk Groene Gezonde Leefomgeving van provincie Noord Holland. Wandelend netwerken, wat een goed idee voor ons netwerk Groene Gezonde Leefomgeving van de Provincie Noord Holland. Zullen we dit thema nemen voorLees verder »

Weeting voor happy performance?

Geplaatst op: 31 mei 2017

“Overleg tussen manager en medewerker” is steevast een van de eerste kansen die geroepen wordt tijdens weeting-workshops.  De afgelopen maanden heb ik me daarom verdiept in de mogelijkheden van weeting voor Performance Management van organisaties en heb ik onderzocht op welke manier dat een structurele plek zou kunnen krijgen in de organisatie. De essentie isLees verder »

Fascinatie voor De Stoep

Geplaatst op: 7 maart 2017

Een stoep, hoe interessant kan het zijn. Dat dacht ik dus ook, totdat ik routes ging maken voor weeting. Ik ben anders naar de stad gaan kijken, en anders naar stoepen. Slalommen in de stad Om een lopend overleg te kunnen hebben in de stad, is het nodig om relatief ongestoord te kunnen lopen. Tuurlijk,Lees verder »

Weetingworkshop: 14 kansen Westland

Geplaatst op: 11 januari 2017

Begin december had weeting de eer om bij Westland Kaasspecialiteiten een workshop te geven. Westland hield een “week van de duurzaamheid” en dat  gaat ook over gezonde en blije werknemers. Plezier op het werk bleek sowieso geen taboe voor Westland. Veel mensen zitten er toch mee, merken we:  “als het leuk is, is het dan welLees verder »

Vijf tips over schoenen (V/M)

Geplaatst op: 15 december 2016

“Maar ik heb vaak hakken aan”. Dat is na aantekeningen (op 1) en kans op regen (op 2) de meest genoemde belemmering om wandelend te vergaderen- vooral door vrouwen. Ook voor mannen zijn schoenen wel eens een issue. Met suede schoenen kun je bijvoorbeeld beter niet door het Haagse Bos lopen- de beste route vanuit Den HaagLees verder »

Geen echte weeting?

Geplaatst op: 23 oktober 2016

Afgelopen week was het weer twee keer raak: mensen die zich lijken te moeten verontschuldigen over de manier waarop ze weeten. De gemene deler is: ik loop wel, maar… en dan komt er een verhaal waaruit blijkt dat ze denken dat weeting iets anders. Bij een van de organisaties waar weeting is gestart zei iemandLees verder »

Training Summerschool Amsterdam

Geplaatst op: 25 juli 2016

Afgelopen vrijdag gaf ik als onderdeel van de Summerschool van de gemeente Amsterdam een training. Door de toplocatie aan het Windroosplein konden we een rondje Marineterrein lopen, en dat is mooi! Bijna autovrij, rustig en heel mooi aan het water. Na uitleg van het concept maakten deelnemers een weetability analyse van de werkweek: het onderzoeken van de kansen omLees verder »

Alle belemmeringen verzamelen (& oplossen)!

Geplaatst op: 11 maart 2016

Vorige week heeft een groep vrienden een avondje met me gedacht over het slechten van belemmeringen die je ondervindt als je start met wandelend overleggen. Ik had hen gevraagd om zoveel mogelijk belemmeringen te bedenken die hen zouden kunnen weerhouden om meer lopend te overleggen.. en daarvoor direct ook oplossingen te bedenken. Mijn ervaring is dat hetLees verder »

Goed voornemen: meer bewegen zonder dat het tijd kost

Geplaatst op: 16 januari 2016

Is jouw goede voornemen al gesneuveld? Dan bevind je je in goed gezelschap: het gebeurt de meeste mensen. Vandaar dat de top 3 goede voornemens jaar na jaar maar weinig veranderd, volgens onderzoek dat ING jaarlijks uitvoert. De top 3 goede voornemens 2016 is: 1) Afvallen 2) Meer bewegen 3) Minder druk maken De belangrijksteLees verder »

Lopen of zitten?

Geplaatst op: 29 oktober 2015

Bij een internationaal congres over lopen (ja, dat bestaat), Walk21, kwam ik Arthur Orsini tegen van Coastal Health in Vancouver. Hij bedenkt en implementeert allerlei maatregelen om gezondheid te bevorderen onder het personeel en bij scholen. Een van de dingen die hij gedaan had was het ontwikkelen van een folder met een beslisboom of eenLees verder »